Assalamualaikum

My photo
keperibadian aku suke berubah dan jenis cepat bored, nak wat camne kan..,hehe. Pulaktu aku mudah sangat menawan hati orang lain.., x tahu kenape!!!. Aku ni agak pendiam la jugak orangnye, pemalu pun ade, tapi kalo dah sekepale.., siap r xde makne diam.Yang ni ko org le caye k, bahawa aku jenis jujur dan setia pada segalanya bile dah sayang kt org tu, aku betul2 sayang. Yang ni patut u all tahu gak, yg aku amat mudah terluka dan sangat sensitif.., kalo aku terasa susah nak pulih..argghh. Time badmood lak aku suke mempamirkan marah aku, supaye org x berani dekat ngan aku.., tapi dh nmpk muke cam singe, still mai menyibuk..hehe..nak tau x aku bercita-cita tinggi dan suka berangan-angan , majority angan2 aku tu terhasil gak.., hepy kan bile kite dapat ape yg kite idam. Aah betul, kadang aku romantic la jugak pada dalamannya tetapi tidak pada luarannya, tapi kadang2 perangai aku macam budak2..al maklum la second bongsu katekan. Hehe..,yang ni aku x tahu nak ubah cmner, coz bile ade duit aku suke berbelanja n amat boros.., smpai sekarang lum ade simpanan.., jangan ingat aku banyak duit k ..korang dah faham serba sedikit tentang aku kan..so ape lagi add la aku..

Wednesday, January 26, 2011

Tak Kenal Maka Tak Cinta

Untuk pengetahuan ko orang semua, ini kali pertama aku berblog..seronok sangat coz  dapat menghilangkan keboringan yg melampau..Alhamdulillah, dengan berblog aku rase ini sebahagian dari kehidupan aku.., selamat tinggal BORING BOSAN TENSION!!!..

Camne Boleh Terjebak ?

huhuhu..nak tau gak ker.., tepuk tangan dulu...!!!!!!.huhuhuhu..finish already..!!!!, cerite nye camni.., sebelum ni,  aku penah tgk opic mate aku momoy berblog..die penah ajak aku berblog.., aku cakap xde mase.., boring r  buang masa tul.., die senyum je bile aku kata macamtu…bukan ape aku x berminat langsung…ntah ape yg momoy membibil kt blog die tuh pun aku x faham..hahaha..

Nak jadi ke cerita, ade la opic mate yang bernama zu yg paling ngam ngan aku..ngam la sangat..hehe..die penah sembang pasal blog ngan aku..cakap best berblog, dapat income, dpt kenal kawan.., hilang bosan, macam2 die ckp kt aku.., time die cakap, aku buat endah x endah jer.., bukan ape aku x suke blog..,upenyer die dah lame tubuh berblog.., die x bagi tahu aku jahat tul..

Comperm u seludup blog die kan..?

Cam tahu je erk.., itulah, ntah camne aku rase nak tgk blok die.., aku ape lagi seach la kt google.., “ aderkukisah”. Aku baca segala yg ade kt blog zu.., ntah macam mane Tuhan bukak hatiku untuk berblog…hehehe

aku mintak zu tunjuk camne nk wat blog, zu ajar la aku dari A to z..akhirnya berjaya gak aku siap kan laman blog aku yg x seberapa smart lagi la.., sehari suntuk aku buat blog tanpa mengendahkan kerja2 opic, sume keje aku tolak tepi.., kalau boss tahu comperm.., kene buang kerja..hehehe


Bermulah kehidupan baru…



12 comments:

z.u.n.a.i.d.a said...

hahahaha..klako la mung ni sham..huhuhuhu..buleh wat novel ni "nape saya berblog"..;-p

comel doh blog..kemas! letok la pic2 hensem mung tu compem ramai tergoda..hehehehehehe

Ukasyah said...

hahahaha...gembira rasa...!!! bukan ape.., sekian lama tunggu org mengomen, akhirnya ada gak..,huhu..tullah..comel deh..huhhu..x baik Tuhan marah..ngee

z.u.n.a.i.d.a said...

weh g la upda8 blog mung tu..mung taip blog tutorial pahtu try la wat..;-p

.::: Princess MOMOY :::. said...

selamat datang ke dunia blog
Korang pernah main game ni?"
Coupon makan-makan untuk korang"

Ukasyah said...

thanks momoy

.::: Princess MOMOY :::. said...

sama-sama
Korang pernah main game ni?"
Coupon makan-makan untuk korang"

izzysabki said...

selamat datang wahai blogger baru...actualy saya pon blogger baru gak...budak hingusan lg:)

Ukasyah said...

izzysabki : saye lebih berhingus..coz blur lagi ngan blog ni..hehe.baru step taska nk jadi blogger. hehe

:: Zanna :: said...

selamat dtg ke alam blogger yang sgt menyeronokkan :) lepas ni jd boleh la bw..huhu~~


Terkini : sesuai ke??

Ukasyah said...

zanna : sama2...masih pening2 lalat lagi..hehe

Awang Hafiz said...

tahniah.. akhirnya ada blog.. leh slalu post entri luahan perasaan dalam nie.. :)

Ukasyah said...

Awang : hahaha.itulah sume persaan masuk blog.hehe